Roco Granata

Geboren in Calabrië, Zuid Italië, in Figline Vegliaturo. Als 10-jarige emigreert hij met zijn ouders naar België. Al heel jong speelt hij accordeon in een eigen orkestje: “The International Quintet”.

Als 18-jarige componeert hij zijn eerste liedje, maar geen enkele platenmaatschappij heeft interesse. Dus brengt Rocco dit uit in eigen beheer. De titel : MARINA. Er gebeurt een wonder. Rocco en zijn vrienden stoppen de plaat in alle jukeboxen in hun omgeving, en binnen enkele weken ontstaat er een onnoemelijke vraag. Op geen tijd staat Marina in alle hitparades. Van Scandinavië tot Zuid-Afrika, van Japan tot Mexico. Iedereen zingt of fluit Marina. De populariteit van dit liedje tart elke verbeelding. In zijn memoires over President Kennedy vertelt de kok van het Witte Huis dat de president dikwijls het liedje “Marina Marina” floot. In een biografie over Fausto Coppi lezen we : De dag dat Fausto begraven werd speelde de Italiaanse radio de hele dag treurmuziek en Coppi’s lievelingsliedjes, waaronder “Marina”.

Met MARINA toert Rocco over de hele wereld, tot in het mekka van de showbizz: CARNEGIE HALL in New York. Terug in Europa vestigt hij zich in Duitsland, waar hij hits produceert als Oh Oh Rosi, Ein Italiano, La Bella, Buona Notte, Tango d’Amore. Hij acteert en zingt in 10 muzikale films. Zijn composities komen op platen van wereldsterren als Dean Martin, Dalida,Catherina Valente, Four Aces, Marino Marini, Perez Prado, Flaco Jimenez, Falco, Chico& The Gipsies …

Terug in België richt hij Cardinal Records en Granata Music Editions op. Hij bouwt de carrières uit van Marva, Miel Cools, De Elegasten, Marino Falco, Louis Neefs, Jacques Raymond, Will Ferdy… Met “20 FANTASTIC ITALIAN SONGS” komt hij ook internationaal weer in de belangstelling. De “italiaan met de glimlach in zijn stem” gaat weer ‘on the road’.

1989… 30 jaar later … MARINA in een nieuw jasje wordt weer een wereldhit. Wekenlang in de hitlijsten in België, Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië (9 weken nummer 1), Portugal, Argentinië, Mexico, Chili, … Er verschijnen CD’s in talloze landen, met eigen composities van Rocco.

In 95 verschijnt de Duitse cd ‘DER WEG DURCH MEIN LEBEN’, Granata-composities met zeer poëtische biografische teksten, waarvan de originele Nederlandse teksten geschreven zijn door Johan Verminnen, Bart Van den Bossche, Herman Pieter De Boer, Wim De Craene, Carl Huybrechts, Theun de Winter. In België en Nederland komt deze cd uit als ‘BUONA SERA M’N VLAANDEREN’. In Italië heet hij ‘LA FOTOGRAFIA’ Begin 98 komt ‘THAT’S AMORE’ uit, met Italiaanse evergreens die een rol speelden in Rocco’s rijkgevulde leven.

Ook in de 21ste eeuw blijft Rocco actief. Zijn familie, zijn uitgeverij, zijn internationale contacten, zijn sporadische optredens, telkens in verrassende formules. Solo, of met een Big Band. Met een pianist, of met het complete Symfonisch Orkest van de Antwerpse Opera. Of op Saint Amour, een literaire toernee met een reeks internationaal gereputeerde schrijvers. Steeds anders, maar met 1 constante : de eeuwig terugkerende vraag naar Marina.

Rocco neemt ook af en toe wat tijd voor zichzelf. Ook dàt doet hij met een winnaarsmentaliteit: op de golfcourts verspreidt zich zijn reputatie als een meer dan verdienstelijke speler…

op aanvraag

Eventueel vermelde gages zijn louter informatief en hebben aldus geen bindend karakter. Opties blijven standaard 14-dagen geldig en komen vervolgens automatisch en zonder kosten te vervallen. Opdrachtbevestigingen via e-mail vanwege ons kantoor zijn kennisgevend en slechts rechtsgeldig zodra allen betrokken partijen de desbetreffende contracten hebben ondertekend.

Boek nu Roco Granata

Laat dit veld blanco

Velden met * zijn verplicht

Boek nu Roco Granata

[contact-form-7 id="111" title="Boek nu"]